Wat zijn slijtonderdelen?

Het woord zegt het al “slijtonderdelen”, onderdelen die door gebruik aan slijtage onderhevig zijn en regelmatig vervangen dienen te worden.

Waarom slijten sommige slijtonderdelen sneller dan anderen?

Het begint eigenlijk al met de keuze voor de juiste lastoorts. Welke gaan we inzetten voor de werkzaamheden die we willen gaan uitvoeren? 

Bij Lassen in Veenendaal met Rustbuster kunnen wij u altijd helpen om de juiste keuze hierin te maken.

Hoe hard de slijtage gaat is afhankelijk van verschillende factoren. Bij het lassen heb je constant te maken met flinke temperatuurwisselingen en lasspatten. Door het inzetten van de juiste MIG/MAG slijtonderdelen bij de werkzaamheden kun je de levensduur van onze slijtonderdelen behoorlijk verlengen. Dat is de reden waarom de keuze aan slijtonderdelen zo uitgebreid is. En wat nog veel belangrijker is,  kwaliteitsonderdelen  zijn uitvoerig getest onder bepaalde omstandigheden waardoor we eigenlijk voor alle soorten laswerk passende onderdelen kunnen inzetten.

Elk laswerk zijn eigen passende slijtonderdelen

  • Gasverdelers waarbij de gaten zo gemaakt zijn dat ik een optimale gasstroom krijg;
  • Contacttips met een gladde binnenkant om een optimale stroomoverdracht te krijgen;
  • Samenstelling van bepaalde onderdelen om een optimale stand tijd te verkrijgen.

Goede slijtonderdelen zijn ontwikkeld en samengesteld om optimale resultaten te behalen als ze op de juiste manier worden ingezet.

MIG/MAG slijtonderdelen in de praktijk

  • Een contacttip heeft als doel de lasstroom over te brengen op de lasdraad, dus is het van belang dat het contactoppervlak zo groot mogelijk is. Dus als we een tip gebruiken met een grotere boring dan de diameter van de lasdraad dan zal de stroomoverdracht slecht zijn en de slijtage onnodig hoog.
  • Wat vaak zien is dat het gasmondstuk helemaal dicht zit met lasspatten, de klacht die we dan horen is dat er porositeit in de las te zien is. De reden hiervoor is dat de gasstroom gehinderd wordt en dat geeft die porositeit.

Hoe verminder je de slijtage van slijtonderdelen?

Er zijn nog talloze praktijksituaties die we zouden kunnen aanhalen. Mocht je er meer over willen weten? Maak dan gebruik van een van onze Mig/Mag lascursussen. Er zijn diverse middelen te verkrijgen waar je de stand tijd van bepaalde onderdelen mee kan verlengen.  Ook een zeer handig en fijn product is de pistolenspray om alles goed schoen te houden en het bevorderd het lasproces.

Het liefst zouden we  hebben dat we geen onderdelen hoeven te vervangen, maar dat is helaas niet zo eenvoudig. Daarom is het belangrijk om de onderdelen tijdig te vervangen. En dat moment is lastig te bepalen, maar feit is dat je bij een storing in ieder geval te laat bent!

© 2021 - 2024 Lassen In Veenendaal Met Rustbuster | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel