LASDRADEN

 

Te lassen materiaal

Het is van belang je van tevoren te bedenken welk materiaal je wilt gaan lassen, omdat de lastechniek en de functies van het lasapparaat hier goed op aan moeten sluiten.

 

Aluminium

Om aluminium te lassen heb je een pulse functie nodig, om vervorming te voorkomen en een goede inbranding te garanderen. Bij dit lasdraad maak je gebruik van de mengverhouding 100% Argon.

CuSi3

CuSi3 is een koper-silicumlegering waarmee vooral in garages en autoschadebedrijven gewerkt wordt, bijvoorbeeld voor herstel van de carrosserie. Het heeft een lager smeltpunt en is geschikt om gegalvaniseerde plaatdelen te lassen. Niet elk lasapparaat kan CuSi3 lassen. Bij dit lasdraad maak je gebruik van de mengverhouding 100% Argon.

RVS

Oftewel roestvast staal. Dit materiaal is met elke lastechniek te lassen. Gebruik RVS lasdraad of elektroden om een stevige verbinding te maken. Nabewerking van RVS is nodig om roesten te voorkomen. Bij dit lasdraad maak je gebruik van de mengverhouding 98/2 {98% Argon en 2% kooldioxiden}.

Staal

Het meestgebruikte materiaal om te lassen. In principe kun je met elk lasapparaat en met elke techniek staalverbindingen lassen. Bij dit lasdraad maak je gebruik van de mengverhouding 85/15 { 85% Argon en 15% kooldioxiden}.

© 2021 - 2023 Lassen In Veenendaal Met Rustbuster | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel