CTEK Druppelladers

CTEK Druppelladers kopen bij Rustbuster

 

Druppellader kopen? Bij Rustbuster vindt u een groot assortiment aan acculaders van het merk CTEK. De CTEK acculaders staan bekend om de hoge kwaliteit, omdat ze stof- en spatwaterdicht zijn. 

CTEK accu leeg of kapot

Het gebeurt regelmatig dat de accu van de oldtimer, motor of camper na de winterstalling niet meer werkt. Opladen helpt dan niet meer. De accu verliest z'n spanning direct weer. Een nieuwe accu kopen is dan nog de enige oplossing. De correcte methode om dit te voorkomen is het gebruik van een elektronische accu-conditioner. Dit is een geavanceerde acculader die permanent op de accu kan worden aangesloten en de accu eerst volledig oplaadt en daarna druppelsgewijs bijlaadt. Na de winter start uw auto als vanouds en de levensduur van de accu is vele malen langer.

Rustbuster levert de CTEK automatische acculader / accu-conditioner. U vindt op deze pagina een overzicht van de verschillende modellen om de accu van uw motor, auto, camper of boot in optimale conditie te houden ook als deze gedurende langere tijd niet wordt gebruikt. De garantie op CTEK acculaders is 5 jaar.

Meerdere accu's tegelijk laden

Het is niet mogelijk met 1 lader meerdere accu's tegelijk op te laden. Het zonder meer parallel schakelen van accu's (door beide + polen van de twee accu's met elkaar te verbinden; idem voor de - polen)  kan schadelijk zijn voor de accu's en/of de bekabeling door het ontstaan van zogenaamde vereveningsstromen.

Wat is Ah en hoe te laden?

Ah staat voor Ampère-uur. Dat wil zeggen dat een 70 Ah accu gedurende 70 uur een stroom van 1 Ampère kan leveren. Of ook gedurende 10 uur een stroom van 7 Ampère, etc. Het opladen dient u normaliter met  een stroom te doen die ca. 10% van de capaciteit is. Bijvoorbeeld een accu van 50 Ah moet u met een lader van ca. 5 Ampère laden. Heel kritisch is dat overigens niet. Maar u heeft zo wel een idee. Bij de meeste laders wordt aangegeven voor welke capaciteiten ze bedoeld zijn. Er bestaan ook snelladers, die meestal in garages worden gebruikt, waarmee de accu in ca. 15 minuten kan worden geladen. Dat is voor normaal gebruik niet aan te raden omdat hiermee de levensduur van de accu negatief wordt beïnvloed. Rustbuster heeft een ruime keus aan CTEK acculaders in haar assortiment.

Startstroom

Let op: Een autoaccu kan een zeer hoge stroom leveren. Dat is ook nodig want de startmotor trekt honderden ampères. Indien u per ongeluk kortsluiting maakt tussen de polen van een accu kan er dus ook zo'n gevaarlijk hoge stroom gaan lopen. Schroevendraaiers en ring/steeksleutels smelten dan in uw handen. Tevens ontstaat er een vlamboog en kunnen er spetters in het rond vliegen. Altijd voorzichtig zijn bij het sleutelen aan de accu! De veilige procedure is eerst de massaklem losmaken en dan pas de plus-pool. Bij het aansluiten dus eerst de plus-pool en dan de massa.

Heeft u nog vragen/en of opmerkingen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op of kom gerust langs in onze winkel. Hopelijk vindt u wat u zoekt en graag tot ziens!

CTEK    CTEK  CTEK

© 2021 - 2022 Lassen In Veenendaal Met Rustbuster | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel